Diákmunka festékszag közepette

A festékszag valami csodálatos dolog – nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom!

A festékek világában járva én megtaláltam a helyem, de a történetem mégsem csak erről szól. Egy budapesti egyetemista vagyok, aki a szabadidejében festékboltban dolgozott, de mindez csak azért volt lehetséges, mert rábukkantam a Topiwork.hu-ra, egy olyan diákmunka közvetítő platformra, ami igazán megkönnyítette az életem.

Egyébként azt gondolom, nem minden esetben könnyű tanulmányok folytatása mellett dolgozni is, de nekem szerencsém volt tehát. Minden a festékboltban kezdődött. Illetve, kicsivel előtte, amikor rákerestem a neten a diákmunka budapest szavakra…

Egy szombat délelőtt beléptem a helyi festékboltba, hogy vegyek néhány alapot a lakásom újraszínezéséhez. Ahogy a különféle színek és textúrák között válogattam, a bolt tulajdonosa, egy középkorú, kedves nő megkérdezte, nem keresek-e munkát. Éppen szüksége lett volna valakire, aki segít rendben tartani a készleteket és kiszolgálni az ügyfeleket. Az ajánlat vonzó volt, de aggodalmam volt az időbeosztásom miatt, hiszen a tanulmányaimra is koncentrálnom kellett. Így erre sajnos nemet mondtam.

Ekkor találtam rá a Topiwork.hu oldalára. A felületük letisztult és felhasználóbarát volt, könnyen és átláthatóan mutatták be a különböző diákmunka lehetőségeket, ami megkönnyítette a döntésemet. Azonnal feltűnt, hogy nem csak egyszerű munkalehetőségeket kínálnak, hanem olyanokat is, amik tökéletesen figyelembe veszik, hogy egy egyetemistának tanulnia is kell – így nem minden, mások által általában munkaórának dedikált idejét fordíthatja a melózásra.

És képzeljétek el: a diákmunka budapest keresésemre, a Topiwork oldalán aztán szintén feljött egy festékbolti meló! Úgy éreztem, az élet most azonnal visszaadott nekem valamit, amit nem is olyan rég, éppen most veszítettem csak el. Mert aki keres az talál! És, ha segítünk magunkon, az Isten is megsegít. Jutalmazta a teremtő a szándékomat és a kitartásomat. Ha ti nem lennétek mondjuk ilyen babonások, mint én vagyok: hát majd megsegít a TopiWork Iskolaszövetkezet – akkor mondom így.

A festékboltban eltöltött időm során sok mindent tanultam, nem csak a festékek különböző típusairól és alkalmazásuk módjairól, hanem az emberekkel való bánásmódról és a kereskedelmi érzékről is. Minden nap új kihívást jelentett, és bár néha fárasztó volt, rengeteg tapasztalatot szereztem.

Ami a Topiworkot illeti, az ő szolgáltatásuk révén volt lehetőségem a munka és a tanulmányaim közötti tökéletes egyensúlyt kialakítani. A platformjukon keresztül könnyen tudtam kommunikálni a munkaadómmal és az ügyintézőkkel is, akik mindig segítőkészek voltak, ha kérdésem vagy problémám adódott. Segítettek már anno felkészülni, még az első állásinterjúra is. Sőt, sok olvasnivalóval segítenek azokon is, akik még esetleg bizonytalanok lennének.

A Topiwork egyik legnagyobb előnye a többi diákmunka közvetítővel szemben, hogy valóban odafigyelnek a diákok egyedi, egyéni, olykor speciális igényeire. Nem csupán egy alkalmazásként funkcionálnak, hanem valódi, személyes támogatást nyújtanak a munkaerőpiac első lépcsőfokain. A weboldalukon található blog és tanácsadói rovat segít eligazodni a munkajogi kérdések útvesztőjében is, ami nagy segítség egy kezdő számára.

Ahogy közeledett a szemeszter vége, úgy éreztem, hogy minden tapasztalatom és a kapott támogatás révén sokkal magabiztosabb lettem. Nemcsak a munkahelyemen, hanem az egyetemen is lelkesebb voltam, mert magabiztosságot adott pusztán az, hogy valamiben sikeres vagyok… Valami másban, az élet egy egyéb területén, ami azonban kapcsolódott a tanulmányaimhoz is egyben.