Elkezdett zavarni, ahogy a fogaim kinéznek

Mikor fiatal voltam, sokat gondolkodtam rajta, hogy tovább tanuljak, vagy esetleg inkább szerezzek magamnak valamilyen szakmát. Végül az utóbbi mellett döntöttem, hogy kitanultam a szobafestést.

Sokan azt gondolják, hogy ez egy egyszerű dolog, hiszen csak fel kell vinni a festéket a falra, pedig ez egyáltalán nem így van. Sokszor hívtak már ki engem olyan helyekre, ahol előzőleg megpróbálták maguk megoldani a festést, ami bizony hagyott kívánni valót maga után.

Sokan már ott elrontják, hogy nem a megfelelő festéket válasszák ki. Nagyon nem mindegy, hogy milyen festékboltba térünk be, és hogy ott mely változatot vásároljuk meg.

Sokat számít például a falnak a minősége. Bizonyos falakra ez a festék jó, míg más falakra meg a másik. Mikor egy szakmán kívüli festékeket vásárol, általában mindig a legolcsóbbat válassza, pedig ez egy elég rossz hozzáállás. Hiába spórolunk a színezőanyagon, ha azt később újra át kell festeni. A jó munkához csak a megfelelő festékanyaggal lehet hozzálátni.

Én már egyébként ritkán festek ki szobát, mert megnyitottam a saját festékanyagokat árusító üzletemet. A sok éves tapasztalatomnak hála, tudom, hogy mely gyártók termékei a megfelelőek. Nem szeretnék silány árut kiadni a kezeim közül, mert hiszek abban, hogy csak úgy tudom kialakítani egy komoly vevőbázist, ha odafigyelek a minőségre.

Kellő figyelmet helyezzek arra is, hogy a vevőimet ellássam az őszinte tanácsaimmal.

Feltűnt, hogy az ügyfeleim mostanában furcsán néznek rám. Kiderült, hogy ennek az az oka, hogy már nagyon sok a fogkő a fogaimon. Eddig nem érdekelt különösebben, de így már elkezdett zavarni, ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy profi fogászatot, akik azért megfizethető áron is dolgoznak.

Végül megtaláltam azt a helyet, ahol úgy kapok minőségi szolgáltatást, hogy nem kell túlságosan mélyen a zsebembe nyúlnom. Ennek a fogászatnak van egy nagyon jól összeállított weboldala is, aminek a következő a címe: fogorvosbudapest.info. Érdemes itt nézelődni, mert rengeteg hasznos információt megtalálhatunk itt arról, hogy milyen fontos is az egészséges fogazat.

Számomra az volt az egy leglényegesebb kérdés, hogy a fogkő eltávolítás ár milyen összegben fog szerepelni az oldalon. Ezt nagyon egyszerűen megtaláltam, hiszen egy külön oldalon mutatják be a lehetséges szolgáltatásokat, és az azokhoz kapcsolódó fizetendő összeget. Örömmel láttam, hogy a fogkőtől való megtisztítást hihetetlenül jó áron végzik el, de egyébként ez igaz az összes többi szolgáltatásukra.

Az oldalon még egy külön cikket is találtam, ami pont a fogkövek leszedéséről szól. Mivel érintett voltam, ezért ezt el is olvastam, amit nagyon jól tettem. Ez egy nagyon jó írás, ami releváns információkat adott nekem ebben a témában.

Az egyik legfontosabb, amit tudni kell, hogy a fogkő nem csupán esztétikailag jelent problémát, de a fogaink egészségét is komoly mérték képes rombolni! Éppen ezért kiemelten fontos az, hogy ezeknek az eltávolítását ne halogassuk.

Számomra az egyik legmegdöbbentőbb az volt, hogy a fogkő akár a testünk más részeiben is képes kárt tenni. Tudni kell, hogy ezekben a lerakódásokban sok gomba és baktérium található meg, melyek könnyedén eljuthatnak a szervezetünk más pontjaiba, például egy seben keresztül.

Szintén ebből a cikkből tudtam meg, hogy nem kell aggódnom amiatt, hogy esetleg fájdalmat éreznék majd a beavatkozás során, hiszen itt a szakember olyan zselét fog alkalmazni, ami érzésteleníteni fog. Ha ez esetleg mindig nem lenne elég, akkor az érzéstelenítés történhet injekcióval is, aminek a hatása már egészen biztos elég lesz.

Úgy gondoltam, hogy most már teljesen bizonyos lehetek abban, hogy őket kell választanom. Így gyorsan jelentkeztem is náluk online, ahol csak a szokásos elérhetőségi adatokat és a nevemet kellet megadnom. Rövidesen meg is kaptam a visszajelzést, hogy mikor mehetek el hozzájuk.

A rendelőjük Budán található meg, egy kifejezetten kellemes helyen. Ahogy megérkeztem, szinte rögtön fogadott is a dentálhigiénikus. A kezelés során minden úgy történt, ahogy kell. Végig azt éreztem, hogy igazán biztos kezek közé kerültem, így a végeredmény is tökéletes lesz majd.

Feltettek nekem azért még pár kérdést, például, hogy van-e pacemakerem. Ez azért fontos, mert ha valakinek ilyen készülék van a szervezetében, akkor nem szabad ultrahangos készüléket alkalmazni. Az én testemben nem volt ilyen, így az érzéstelenítés után hozzá is láttak, hogy eltávolítsák a fogaimról a szennyeződéseket, ezzel az ultrahangos géppel. Bizonyos részekhez csak kézi eszközökkel fért hozzá a dentálhigiénikus, de ez egyáltalán nem jelentett neki problémát. Elég csak belenéznem a tükörbe, hogy láthassam, hogy milyen fantasztikusra is sikerült a végeredmény. A fogkő eltávolítás árát figyelembe véve, ilyen jó ár-érték arányú szolgáltatásban nem sokszor volt eddig részem az életem során. Az tuti, hogy én már csak ide fogok járni, ha a fogazatommal valamilyen probléma lépne fel.