Nemcsak festékben szeretek zöldet használni

Szerencsésnek érzem magam mert van egy szép kertes házam, ahol bármikor ki tudok menni a szabadba festegetni. A kedvenc színem a zöld ezért a festményeimen általában az szokott dominálni. Azonban nemrég rájöttem arra, hogy talán nem csak a festék használatban kellene a zöldet választanom.

A környezettudatos életmódra való törekvés akkor indult el bennem, amikor az egyik barátnőm elküldte nekem a https://napelemrendszer.info egy bejegyzését. Ezt követően egyre több cikket olvastam el ezen és más oldalakon is a megújuló energiaforrásokról és a környezetbarát megoldásokról. Miután úgy éreztem, hogy elég információt gyűjtöttem a témáról, eldöntöttem, hogy befektetek egy napelem rendszerbe. Egyrészt ez a legelérhetőbb megújuló energiaforrás jelenleg, másrészt a villanyszámlámra is jótékony hatással van, hogyha napenergiát használok. A https://napelemrendszer.info oldalán kitöltöttem a napelem rendszer igényléséhez kapcsolódó űrlapot és tovább olvasgattam a napenergiáról.

Megtudtam többek között, hogy az ingyenes előzetes felmérés során például a házam tájolását, a tetőszerkezet állapotát és dőlésszögét is vizsgálják. Ezenkívül azt is figyelembe kell venni, hogy vannak-e olyan külső tényezők, amik befolyásolhatják a napelem panelek hatékonyságát. Itt azt kell érteni, hogy olyan fa, épület vagy bármi más árnyékolhatja-e a berendezést. A felmérésnél továbbá azt is megkérdezik, hogy milyen fogyasztású elektromos eszközöket használunk a háztartásban, illetve tervezzük-e, hogy ez növekedni fog, mondjuk egy klímával. Arról is olvastam egy érdekes cikket, hogy miért hasznos a napelem rendszerünket úgy kialakíttatni, hogy az elektromos autónkat otthon is lehessen tölteni. Ebből kiindulva azon is eltűnődtem, hogy talán egy elektromos autót is be fogok szerezni a jövőben.

Napelem rendszerrel zöldebb az élet

Másnap fel is hívott a https://napelemrendszer.info munkatársa, hogy keressünk egy időpontot az ingyenes előzetes felméréshez. Volt még néhány kérdésem a napelem rendszerrel kapcsolatban, ezért azokat is megvitattuk. Ezt követően felhívtam a barátnőmet, hogy elújságoljam neki, hogy lesz otthoni napelem rendszerem és elektromos autó töltőállomásom. Azt is elmondtam, hogy a kezdő lökést az adta, hogy elküldte nekem a https://napelemrendszer.info bejegyzését. Nagyon örült, hogy ezt elmeséltem neki és ő is elújságolta, hogy ők is most kezdték el intézni a napelem rendszer és az elektromos autó igénylését is.

A https://napelemrendszer.info munkatársa a vizsgálat után azt mondta, hogy minden rendben van nincsen akadálya annak, hogy elkezdjék a napelem rendszer telepítését. Az összegyűjtött adatok alapján adott egy árajánlatot is, illetve megbeszéltük, hogy pontosan hogyan fog zajlani a berendezés felszerelése. Megkérdeztem, hogy ez a befektetés nagyjából mikorra várható, hogy megtérül. Azt mondta, hogy általában 8-10 év alatt szokta behozni az árát egy ilyen rendszer. A garancia miatt sem kell aggódnom mert a gyártók nagy része a telepítéstől számítva 25-30 év teljesítménygaranciát vállalnak, ami annyit jelent, hogy ez alatt a két-három évtized alatt minimum 80%-ot kell teljesíteni a napelem paneleknek. Azt is megkérdeztem, hogy mi történik akkor, hogyha a napsütéses órák száma nem elegendő.

Elmagyarázta, hogy erre a kétirányú villanyóra a megoldás, ami annyit jelent, hogy az áramhálózatom marad a szolgáltatóhoz kötve, de csak akkor veszed őket igénybe, ha nem elég a napelem rendszer által termelt napenergia. Ez olyan módon visszafelé is működik, hogyha több napenergiát termel a rendszerem, mint amire szükségem van, akkor a többletet átadhatom az áramszolgáltatónak, aki természetesen elszámolja azt nekem.

Nagyon örültem, hogy a napelem rendszeres megoldást választottam. A https://napelemrendszer.info kifogástalan szolgáltatást nyújtott nekem is és a húgomnak is. Azóta is mindenkinek ajánljuk a napelem rendszer telepítését és a napelemrendszer.info-t is, hogy minél többen hozzájáruljunk a Föld védelméhez a zöld energia használatával.