Székhelyszolgáltatás az, amivel igazán jól jártam volna már elsőre is…

De persze utólag mindig könnyen okos az ember. Most viszont, hogy már szembejött, mint lehetőség, biztos, hogy nem mondok nemet a székhelyszolgáltatás opciójára a topcegalapitas.eu oldalán, mert ezzel tudom magamat igazán bebiztosítani.

A festékboltunkat két éven belül most már harmadjára lakoltatják ki azért, mert csak bérlemény az üzlethelyiség, és a tulajdonosoknak szabadulni kell az ingatlantól valamiért. Ezzel semmi probléma nem lenne, csak mivel nincs saját címem, ami megfelelne székhelynek, ezért mindig az aktuális helyet választottam annak. Ez az első cégmódosítás után még úgy tűnt, hogy rendben van, de amikor már másodjára költöztettük az üzletet, akkor már éreztem, hogy kéne valami fix lehetőség inkább. Végül most jutottam el arra a szintre, hogy a topcegalapitas.eu segítségével elindulhassak a székhelyszolgáltatás megszerzésének irányába.

Igaz, hogy nem fektettem bele korábban annyi energiát, amennyit lehetett volna, de nem tudtam, hogy létezik ilyen, hogy székhelyszolgáltatás. Ez annyit tesz, hogy csak a címet béreljük egy adott időtartamra, jelen esetben ez 6+1 hónapot tesz ki. A topcegalapitas.eu-nál legalábbis ilyen mennyiségekben szabják meg, hogy mennyi az egységár.

Ennél a cégnél kétféle módon is van lehetőség a székhelyszolgáltatás igénylésére, méghozzá IPA mentes településen, vagy Budapesten. Az IPA mentes az ő esetükben Újlengyelt jelenti, ami egy szintén Pest megyei település, de nem kell iparűzési adót fizetni – szemben mondjuk Budapesttel.

A székhelyszolgáltatás igénybevételével együtt jár az is, hogy az adott helyszínen kikerül a cégtábla. Ez ugye megkerülhetetlen, mert jogszabály írja elő, hogy a székhelyen ki kell tenni a cégtáblát. Ezen túlmenően pedig átveszik a hivatalosan érkező küldeményeket és továbbítják azokat a székhelyet igénybe vevő felé, ami egészen leegyszerűsíti a hivatalos levelezés dolgát. Ami pedig szintén csúcs, hogy lehet használni a budapesti irodákat arra a célra, ha kellene egy vagány tárgyaló, ahol lehet egyeztetni a fontos dolgokról. Erre ráadásul két helyszín is van, természetesen mindkettő elég illusztris környéken helyezkedik el, az egyik Pesten, a másik pedig a budai oldalon, egészen pontosan a Duna partján közvetlenül. Nem lenne rossz ott bomba üzleteket kötni, azt hiszem…

A székhelyszolgáltatás tehát egy olyan elérhető dolog, amit ha tudtam volna, hogy létezik, már az első alkalommal igénybe veszek, hiszen itt csak a bérlést kell megfizetni, amivel a hely stabilitása és a felsorolt előnyök is együtt járnak. Éppen ezért nem hezitálok rajta és beleugrok ebbe a dologba, mert ha kiszámolom, hogy hogy is jönnék ki még két cégmódosítással, akkor már jobban megéri bérelni. Szóval a székhelyszolgáltatás tuti dolog, szerintem érdemes igénybe vennie annak, akinek nincs saját, fix lehetősége arra, hogy oda írassa a cégét a saját címére.